Nieuwsbrief Nummer 1, oktober 2007
Warempel
Hartverwarmend leren en leven

Beste lezer,
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je op een of andere manier deel uitmaakt van mijn adressenbestand. Als je het leuk vindt eens in de drie maanden een nieuwsbrief te ontvangen laat me dat dan via de mail weten (info@sterkinleren.nl). Reageer je niet, dan zorg ik ervoor dat je deze nieuwsbrief niet meer ontvangt.
Misschien ken je mensen die interesse hebben in de activiteiten van Warempel. Wil je ze dan deze nieuwsbrief doorsturen?
Reacties, vragen, tips en suggesties naar aanleiding van deze nieuwsbrief stel ik op prijs. Ook dat kan via info@sterkinleren.nl
Groeten,
Ellen Warmer

Nieuwe praktijkruimte in Amsterdam
Per 1 oktober werk ik vanuit een ruime praktijk centraal gelegen in Amsterdam.
De praktijk biedt vele mogelijkheden:

AOC bedrijfsverzamelgebouw
WG-plein 512
1054SC Amsterdam,
4e verdieping, bereikbaar met lift

Ik werk ook op locatie. Mocht je wensen hebben en iets in je eigen plaats of bedrijf willen organiseren dan is dat mogelijk. Een voorbeeld daarvan is de samenwerking met Vitalenta in Alkmaar. Hierover vind je verder in de nieuwsbrief informatie

Gratis openingsactiviteiten in oktober
Om te vieren dat de ruimte af is, vinden er de eerste 2 weken van oktober verschillende workshops en lezingen plaats. Daarnaast zijn er momenten dat je gewoon even binnen kunt lopen en rondsnuffelen in de diverse materialen. Je kunt eventuele vragen stellen over de verschillende activiteiten. Dit onder het genot van een kopje thee of koffie.
De data: woensdag 3 en 10 oktober van 12-17.30 en vrijdag 5 oktober van 9.30-17.30 en vrijdag 12 oktober van 9.30-20.00.
Zie voor het programma: www.sterkinleren.nl

Ster(k) in leren©
Onder deze noemer organiseer ik allerlei activiteiten die als doel hebben dat je

De diverse activiteiten organiseer ik zowel voor jeugd als volwassenen.

Anders leren in de Herfstvakantie!
Tijdens de herfstvakantie kunnen middelbare scholieren bijna dagelijks meedoen aan de training Beeld en Brein® 12+. In deze training leer je hoe je makkelijker dingen kan onthouden. Bijvoorbeeld Engelse of Franse woordjes. Ook leer je met de kleurenmethode in een tekst de belangrijkste dingen te markeren. Vervolgens leer je een Beeld en Brein® kaart te maken. Dat is een soort poster die je zelf maakt. Je gebruikt daarbij kernwoorden uit een tekst en kleine tekeningetjes of andere beelden. Heel handig als je daarna een proefwerk hebt. En ook te gebruiken als je een spreekbeurt moet houden of een werkstuk moet maken. En natuurlijk het huiswerk. Hoe krijg je daar grip op zodat je ook nog vrije tijd overhoudt? Kortom, na de training kun je sneller en effectiever leren.
Kijk op de website www.sterkinleren.nl voor de data en meer informatie.
Openingsaanbieding: Als je je in de openingsweken aanmeldt (dus t/m 12 oktober) voor een Beeld en Brein® training ontvang je een tegoedbon voor een bijeenkomst Ster(k) en Vaardig©.

Haal je lagere cijfers omdat je soms zo zenuwachtig bent?
Zorg voor een helder hoofd in een wakker lijf met Hartfocus!

Je hart kan je helpen om beter en meer ontspannen te leren en te presteren. Als het ritme van je hart rustig en regelmatig is, gaat leren beter. Met een speciaal computer programma kun je zien hoe je hart te keer gaat. Ook kun je zien wanneer je hart tot rust komt. Allerlei soorten oefeningen helpen daarbij; bijvoorbeeld bewegen of aan bepaalde dingen denken. Eenvoudige oefeningen die je al snel thuis en op school kunt doen, waarvan een deel zonder dat anderen het merken.
Hartfocus begeleiding geef ik individueel of in een kleine groep van maximaal 4 personen. De begeleiding varieert van 4 langere tot 10 kortere wekelijkse bijeenkomsten.
Eind oktober en begin november organiseer ik een aantal informatiebijeenkomsten. Hier kan je kennismaken met Hartfocus. Houd de agenda in de gaten op www.sterkinleren.nl

 

Individueel beelddenkonderzoek
Soms komt er minder uit een leerling dan ouders en school verwachten. Of zijn de prestaties wisselend. De ene keer lukt het wel, dan weer niet. Het kan dan zijn dat de leerling een beelddenker is. Dat betekent dat het informatie op een andere manier verwerkt dan over het algemeen op school aangeboden wordt. De leerling denkt meer in beelden dan in woorden. Er is sprake van ruimtelijk, drie-dimensionaal denken, vaak snel en ongeordend. In één oogopslag kunnen beelddenkers een ingewikkelde situatie overzien. Ze associëren razendsnel en komen vaak tot originele oplossingen. Vraag je ze echter dit te beredeneren dan staan ze ‘met een mond vol tanden’. Of beter gezegd, een hoofd vol beelden en een onvermogen dat allemaal logisch in woorden om te zetten. Je kunt namelijk 32 beelden per seconde denken en maar 2 woorden per seconde. Dat is dus niet bij te benen. Gewoon, simpelweg iets uit je hoofd leren, erin stampen is voor een beelddenker moeilijk. Dat kan problemen opleveren met bv rekenen (oa tempo) en spelling.
Als niet (h)erkend wordt dat het om een beelddenkende leerling gaat worden er al snel allerlei oordelen geveld. Let niet op, dwaalt altijd af! Niet geconcentreerd. Hij zou nu toch die tafels wel eens uit zijn hoofd moeten kennen! Werkt er dus niet aan. Dat handschrift is niet te lezen! Spellingsfouten die toch echt niet meer kunnen. Kortom: teleurstelling bij ouders, leerkrachten. En onzekerheid en afname van zelfvertrouwen bij de leerling.
Met een individueel beelddenkonderzoek is vast te stellen of de geconstateerde problemen ontstaan omdat de leerling beelddenker is. Als dat inderdaad zo is, reikt het uitgebreide verslag allerlei mogelijkheden aan waarmee de leerling zelf, de ouders en de school de kracht van het beelddenken kunnen gaan inzetten om bepaalde problemen het hoofd te bieden.
Kijk voor meer informatie op: www.sterkinleren.nl

Samenwerking met Vitalenta
Vitalenta, opgericht door Cees Warmer werkt ook in de praktijk in Amsterdam. De thuisbasis van Vitalenta ligt in hartje Alkmaar.
Vitalenta doet in Amsterdam voornamelijk activiteiten op het gebied van vitaliteit, preventieve gezondheid. Cees Warmer heeft een brede medische achtergrond.
Op verzoek kunnen lezingen van Vitalenta plaatsvinden in Amsterdam over uiteenlopende onderwerpen zoals ‘Kinderen, voeding en ADHD’ of ‘Meer energie, minder gewicht, op weg naar gezonde leefstijl’.
Invididuele Begeleiding “stoppen met roken” met behulp van Smoke Free softlaser behandelingen, vinden elke maandag (zowel overdag als ’s avonds) plaats in Amsterdam. Voor meer informatie: www.smokefree.nl of 0900-7665337
Wil je meer weten over vitalenta: www.vitalenta.nl