Ster(k) in Leren

Beeld en Brein®12+

De training Beeld en Brein 12+ is geschikt voor leerlingen in het Voortgezet Onderwijs en studenten aan MBO, HBO, Universiteiten. Voor leerlingen aan het eind van groep 8 is deze training een goede voorbereiding op de overgang naar de brugklas.

De training

Beeld en Brein® leert je hoe je effectief teksten kunt lezen, begrijpen en samenvatten. Hoe je in korte tijd dingen kunt onthouden en hoe je alle informatie zo efficiënt mogelijk kunt gebruiken. Er wordt gebruik gemaakt van visuele leertechnieken waarbij je zowel je linker- als je rechterhersenhelft laat werken. Hierdoor kun je sneller, beter en effectiever werken.

Beeld en Brein® leert je gebruik te maken van je talenten, waardoor je zelfvertrouwen krijgt en moeilijke situaties beter aankan.

Beeld en Brein® leert je op een beeldende manier met leerstof om te gaan. Je houdt overzicht en begrijpt waar het over gaat. De technieken zijn voor iedereen toegankelijk en helpen je bij het leren, plannen en maken van je (huis)werk.

training beeld en brein12+

Het werken met beide hersenhelften
Door met beide hersenhelften te werken, en alle leeringangen te gebruiken, zal leerstof makkelijker worden onthouden en toegepast. De training biedt hiervoor allerlei leuke oefeningen, en verschillende geheugentechnieken.

Het doorgronden van teksten
Veel scholieren hebben moeite met begrijpend lezen en tekstverklaring.
Het herkennen van kernwoorden in een tekst en het leggen van verbanden, is noodzakelijk bij het lezen en leren. Beeld en Brein® leert met behulp van een kleurmethode de kernwoorden uit een tekst te halen.
Er ontstaat inzicht in structuur van (leer)teksten, waardoor de leerling houvast krijgt en zekerder van zichzelf wordt. Ze kunnen dan snel en effectief een samenvatting maken.

Het omzetten van teksten naar beeld
De training leert je om Beeld en Brein®-Kaarten te maken. Dat zijn kleine posters waarop al je leerstof voor een repetitie is samengevat door middel van lijnen, schema’s, woorden en tekeningen. Op deze manier leer je sneller, effectiever en vooral leuker. Ook kun je zo je werkstuk, spreekbeurt of boekverslag opzetten. Door het maken van een Beeld en Brein® Kaart kan informatie beter worden geleerd en ontstaat een totaal overzicht. Het leren gaat op deze manier vele malen sneller.

Praktische informatie:

De training wordt in 3 vormen gegeven. Een hele dag of 2 dagdelen verspreid over twee weken, of 4 bijeenkomsten van anderhalf uur verspreid over 4 weken.

De training kost 165 euro incl btw.
Dit is inclusief het boek Beeld en Brein® (winkelwaarde 24,95), een werkmap met oefeningen, speciale fijnschrijvers en tekstmarkers, een lunch of versnapering en drinken met tussendoortjes. De groepen zijn klein (maximaal 7) zodat elke deelnemer de persoonlijke aandacht krijgt die nodig is.

Kijk bij agenda voor een geschikte datum.
Klik hier voor reacties van deelnemers.

terug

| Site Map | Algemene Voorwaarden | ©2007 Warempel